Hírek

2015.09.01 (Igazságügyi Minisztérium)

Elindult a családi csődvédelem tájékoztató honlapja

A magánszemélyek adósságrendezéséről szóló törvény szeptember 1-jén lépett hatályba. Az Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye, az Igazságügyi Hivatal, amely egyben a Családi Csődvédelmi Szolgálatok központi szerve, elindította a hivatalos kommunikációt szolgáló honlapot www.csodvedelem.gov.hu címen.

A honlapon az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez, a hitelező bankoknál történő elindításhoz szükséges legfontosabb információk találhatók, valamint innen tájékozódhatnak az érdeklődők az eljárás két fő részének, a bíróságon kívüli és a bírósági adósságrendezési eljárási szakasznak a fontosabb jellemzőiről.

Külön információs blokkot tartalmaz a honlap a most következő egy évben eljárás kezdeményezésére jogosultak számára. Ebben a blokkban egy könnyen kitölthető, „Jogosult vagyok-e?” nevű alkalmazás segítségével tájékozódhatnak a honlapra látogatók a kezdeményezés legfontosabb feltételeiről.

E honlapról tölthető le ugyancsak az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez szükséges űrlapcsomag is, valamint a kitöltési tájékoztató. Ezt a nyomtatványcsomagot a pénzügyi intézmények is elérhetővé teszik a hiteladósaik számára, továbbá beszerezhető a Családi Csődvédelmi Szolgálatok területi szerveinél, illetve a megyei és fővárosi kormányhivataloknál is.

 

Vissza